לייעוץ ראשוני התקשרו: 077-9965791

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם:

    מאמר לקראת פרידה 10 הכללים שחשוב להכיר לקראת גירושין

    פרידה בין בני זוג היא תמיד דבר מורכב, לא כל שכן כאשר מעורבים ילדים, קטנים או מתבגרים, וכאשר לכל זאת נוספות סוגיות כלכליות, כגון דירה, חלוקת רכוש, מזונות, ולכן ננסה כאן לפרט 10 כללים חשובים שיעזרו בתהליך הפרידה או הגירושין.

    1. קבלת ייעוץ משפטי הינו הכלל הראשון והחשוב ביותר. כל החלטה בנוגע לפרידה מבן הזוג, בין אם היא משותפת או חד צדדית, תשפיע באופן משמעותי על המשך החיים, בכל סוגיה הקשורה לפרידה, בין אם מדובר בחלוקת זמני השהות עם הילדים, חלוקת הרכוש, גובה המזונות, לרבות האפשרות להסכם גירושין והאם כלל סוגיות אלו יוכרעו במסגרת בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. לכל סוגיה יכולה להיות השפעה ישירה ומהותית על האפשרות לפתוח בפרק ב' מתוך עצמאות כלכלית, וקשר מהותי וטוב עם הילדים, ולכן, ראשית דבר מומלץ לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין לעניני גירושין או לעורך דין לעניני משפחה, על מנת לקבל מעין מפת דרכים לגבי האפשרויות השונות העומדות לפניכם, תוך הערכת מצב ראשונית, בהתאם להיקף הרכוש, גובה ההשתכרות, סיבות הפרידה, ועוד.
    2. איסוף מידע הינו כלל חשוב ונוסף. אין המדובר בהכרח על צורך מיידי לפנות לחוקר פרטי, אלא בשלב הראשון, מדובר באיסוף מידע שניתן להשיג באופן ישיר ושייסע רבות בהמשך הדרך, בין אם במסגרת משא ומתן להסכם גירושין או בהליך גירושין, מזונות, חלוקת רכוש בגירושין, לדוגמא דפי חשבון מהבנק, דוחות מקופות גמל וחברת ביטוח, תלושי משכורת או דוחות הכנסה של בני הזוג. לעיתים, בשלב מאוחר יותר, ולבטח בשלב ההליכים המשפטיים, איסוף וקבלת המידע נעשה כבר מורכב יותר, לוקח זמן יחסית ממושך, ואיך נתקלים בקשיים שלעיתים מערים הצד השני.
    3. הליך גישור ומשא ומתן – בנסיבות מסוימות הליך גישור לפני גירושין או משא ומתן בין הצדדים עצמם חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים או בין עורכי הדין יכול להוביל להסכם כולל או חלקי ולהביא לחיסכון בהוצאות כספיות, נזקים נפשיים ועוד. כמובן מומלץ לפעול במקביל לקבלת ייעוץ משפטי מתאים על מנת לא לפגוע בהליך המשפטי בעתיד ככל וייכשל הליך הגישור.
    4. בית המשפט לעניני משפחה או בית הדין הרבני – החלטה חשובה ביותר במסגרת הכנה לקראת פרידה או לקרת ניהול הליכי גישור או משא ומתן חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים או ללא ילדים. החלטה היכן לנהל את ההליכים המשפטיים או מי מהצדדים יפתח ראשון בהליכים משפטיים והיכן, יכולה להיות משמעותית ביותר, ויכולה להיות בעלת משמעות רבה בגובה פסיקת המזונות, רכוש, ועוד.
    5. סעדים זמניים – כלי חשוב יותר הינו קבלת צו לסעד זמני מבית המשפט לעניני משפחה או בית הדין הרבני המנוע הברחת רכוש בגירושין או בריחה של אחד מהצדדים לחו"ל.
    6. לא לערב את הילדים – כלל חשוב הוא שלא לערב את הילדים בהליכים המשפטיים או בפרטי הסכסוך בין הצדדים. חשוב לערב ולהתייעץ עם גורם מקצועי כגון פסיכולוג חינוכי כדי לשתף את הילדים בהליך הפרידה, בהתאם לגילם, אל לא מעבר לכך.
    7. אורך רוח וסבלנות – הליך גישור ומשא ומתן ובטח הליכים משפטיים לוקחים זמן, ועל מנת להבטיח את הזכויות שלכם בהליך הגירושין וחלוקת הרכוש בגירושין חשוב לנהוג באורך רוח וסבלנות, היות והסכם הגירושין או פסק הדין ילווה אתכם שנים ארוכות, ואין למהר אחרת ייעשו טעויות שלא ניתן יהיה לתקנם בעתיד.
    8. דיסקרטיות חשובה ביותר במהלך הליך הגירושין – היות ומידע זה כוח, תיקחו בחשבון שכל אמירה שלכם יכולה לשנות את החלטת בית המשפט לעניני משפחה או בית הדין הרבני במסגרת חלוקת רכוש בגירושין, ולדוגמא שיחה תמימה עם בני הזוג במהלך ההליך המשפטי יכולה להיות מוקלטת, ומוגשת לבית הדין הרבני או לבית המשפט ולהוות ראיה כנגדכם.
    9. הזמני עלול להפוך לקבוע – כמעט ואין סוגיה שאינה חשובה במהלך הליך גירושין, כל מצב זמני, לדוגמא לעניין זמני שהות ומשמורת יכולה להפוך במהלך הזמן לקבועה, וכל החלטה למזונות זמניים יכולה להפוך לקבועה, ולכן חשוב להתייחס לכל סוגיה במלוא החשיבות והרצינות.
    10. כל הסכם גירושין בין הצדדים או הסכם ממון צריך לקבל את אישור בית הדין או בית המשפט לעניני משפחה, אחרת אין להסכם משמעות, מלבד בנסיבות חריגות ביותר.

    חשוב לציין כי בכל תיק הנסיבות שונות, ואולם, בייחוד בהליכים תביעת גירושין לצורך חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים, חישוב חלוקת רכוש בגירושין תביעת מזונות, כאשר עורך דין משפחה מנתח את הנסיבות במובאות לפניו על ידי הלקוח, ומגבש עבורו אסטרטגיה לניהול התיק, עולה הסיכוי להליך המשפטי ובאופן משמעותי.

    קידום עורכי דין קידום עורכי דין
    דילוג לתוכן