לייעוץ ראשוני התקשרו: 077-9965791

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם:

    10 עקרונות חשובים – עריכת צוואה

    רבים פונים למשרדנו בשאלות חוזרות בעניין עריכת צוואה

    בשנים האחרונות עולה המודעות בדבר הצורך והחשיבות בהשארת צוואה מסודרת לאחר 120 שנים. ומכאן עולות השאלות איזו צוואה נכונה ויעילה, האם צוואה הדדית או צוואה נפרדת, האם להתייחס לנכדים או לבני הזוג של הילדים, האם לערוך בכתב יד או באמצעות עורך דין המתחה בדיני הצוואות וירושות, ועוד.

     ומסיבה זו נביא 10 עקרונות חשובים בנושא עריכת צוואה:

    1. ישנן 3 דרכים עיקריות פרקטיות לעריכת צוואה: האחת, צוואה בכתב יד, של המצווה עצמו, השנייה, צוואה בעריכת עורך דין המתמחה בדיני צוואות וירושות הנערכת לפני שני עדים, צוואה הנערכת ומאושרת לפני הרשם לעניני ירושה. עם זאת, הדרך המומלצת היא קבלת ייעוץ מקדים מעורך דין המתמחה בתחום דיני הצוואות והירושות, ולאחר קבלת מלוא המידע הרלוונטי, עריכת צוואה המתאימה בנסיבות הספציפיות.
    2. צוואה הדדית היא דרך יעילה ומומלצת בנסיבות בהן בני זוג מבקשים להוריש כל אחד לבן הזוג האחר שיוותר בחיים את כל רכושם, ולאחר פטירת שני בני הזוג להוריש את כל רכושם לילדיהם.
    3. חשוב מאוד לשים לב ולהבין את המגבלות הקיימות על שינוי צוואה הדדית לאחר לכתו לעולמו של בן הזוז הראשון. כמו כן, חשוב להבין היטב כי בן הזוג שיוותר בחיים יכול לעשות ברכוש מכוח הצוואה כמנהג בעלים מלא, לרבות העברת הבעלות על הנכסים המתקבלים לידיו, וייתכן כי בנסיבות מסוימות יש צורך לפרט בצוואה הדדית הוראות מתאימות על מנת להבטיח כי אכן הילדים יקבלו את מלוא הרכוש, בהתאם לכוונת ההורים בצוואה הדדית.
    4. חשוב לדעת כי במסגרת צוואה ניתן לקבוע הוראת "יורש אחר יורש" ואף לפרט הוראות מתאימות לעניין זה, על מנת להבטיח כי רוב הרכוש שיקבל היורש הראשון (ילד או בן זוג) יישמר לטובת היורש השני (ילד/נכד).
    5. חשוב לדעת כי במסגרת צוואה ניתן לקבוע הוראת "יורש במקום יורש" ואף לפרט הוראות מתאימות לעניין זה, על מנת להבטיח כי במידה והיורש הראשון לא יהיה בין החיים בעת פטירת המצווה, יוכל היורש השני לרשת את כל הרכוש בעת פטירת המצווה.
    6. חשוב לדעת כי במסגרת צוואה ניתן לקבוע גם תנאים בצוואה, כך שהיורש שיקבל את הרכוש מכוח הצוואה יחויב למלא את אותו התנאי (לדוגמא- העברת כספים לאדם אחר).
    7. עילות התנגדות לצוואה הן בדרך כלל "העדר כשירות" או השפעה בלתי הוגנת, ולכן חשוב בנסיבות מתאימות לתמוך את הצוואה בחוות דעת ברופא מומחה.
    8. לעיתים כל המוסיף גורע – ולכן מומלץ להימנע מהוראות מפורטות יתר על המידה במטרה לשלוט באופן בלתי סביר בהתנהלות היורשים לאחר פטירת המצווה, העלולים להוביל לסכסוך מתמשך בין היורשים השונים.
    9. חשוב ביותר לקחת בחשבון כי ממועד עריכת הצוואה ועד ליישומה בפועל לאחר פטירת המצווה, נכסים מסוימים עתידים להימכר והיקף הכספים בחשבון הבנק עלול להשתנות באופן ניכר, ולכן עולה הצורך לעריכת הצוואה באופן צופה פני עתיד, על מנת לא ליצור תחושת תסכול וחוסר שוויון אצל היורשים הפוטנציאליים.
    10. מומלץ להפקיד את הצוואה גם אצל הרשם לעניני ירושה, וזאת על מנת להבטיח כי הצוואה תגיע לכל היורשים, היות ולאחר פטירת המצווה כי בקשה שתוגש לרשם לעניני ירושה תוביל לעדכון היורשים בדבר צוואת המנוח.

     

    לסיכום, מומלץ להתייעץ לפני כל עריכת הצוואה או התנגדות לצוואה או פנייה להליכים משפטיים עם עורך דין  המתמחה בדיני ירושות וצוואות לצורך בחינת כלל הנתונים ודרכי הפעולה.

    קידום עורכי דין קידום עורכי דין
    דילוג לתוכן