אילו סוגים של תביעת מזונות קיימים?
תביעה עבור מזונות נתבעת בזמן תהליך גירושין ראשוני, או אחרי שהמצב הכלכלי של ההורה שאחראי על גידול הילדים משתנה. על פי החוק, הליך גירושין מתנהל בתחילה מחוץ לבית המשפט וזאת על מנת שאפשר יהיה להביא לגישור ושלום בית. אם הניסיון לא צולח התהליך עובר אל בית המשפט, ושם על כל אחד מהצדדים לומר מהו סכום המזונות שיהיה הוגן מבחינתו. זהו השלב שבו חשוב לציין שיש צורך בעורך דין מקצועי בעל הרגישות הגבוהה מצד אחד, ומצד שני המקצועיות הגבוהה לטפל בתהליך זה. עורך דין ערן דוידוב, מומחה לדיני משפחה וגירושין, מספר במאמר זה על תביעת המזונות ועל התהליך.
על פי החוק, ישנם שני סוגים עיקריים של תביעת המזונות והם:
- תביעה למזונות עבור האישה
תביעת מזונות לאישה הם לשימור רמת חיים אליה התרגלה האישה במהלך חיי הנישואין ויש אופציה לתבוע תשלום דמי מזונות לרמת חיים זו במידה ואינה עובדת, גם אם נפרדו והליך הגירושין עדיין לא הסתיים פורמלית.
- תביעת למזונות עבור הילדים
על פי ההלכה, כל אב חייב לשלם תשלומים למזונות הילדים שמכסים את הצרכים ההכרחיים לגידול ילדיו ועד לגיל 15. לאחרי כן על האב לשלם לילדים מדין הצדקה בלבד. דין זה מציין שההורים צריכים להתחלק בתשלומים השוטפים עד לגיל הבגרות וכמובן גם בהתאם ליכולות הכלכליות.
במקרים ספציפיים שבהם מגישים תביעת למזונות לגבי ילדים שעברו את גיל 18 פונים אל פסק הדין ואל הסכם הגירושין. ישנם מקרים בהם הילדים צריכים להגיש בכוחות עצמם תביעה לצורך מזונות.
מה עושים אם אישה אינה זכאית לדמי המזונות?
ישנם כמה מצבים שבהם אישה לא זכאית לקבל דמי מזונות. אלו עלולים להיות מצבים שבהם האישה מרוויחה מספיק בעצמה, עובדת עזבה את הבית מרצונה החופשי, בגדה, בבעלה ועוד סיטואציות שיש באמת צורך לפרוט בצורה פרטנית לכל מקרה ומקרה. כאשר אתם שוכרים עורך דין לדיני משפחה המייעץ לכם בתהליך זה ומלווה אתכם חשוב שתהיו מלווים בידיים הטובות ביותר. צרו קשר כבר היום לקבלת הפרטים המלאים לתהליך מקצועי, מכבד וברגישות המתאימה.