פס"ד דיני משפחה
לקוחה הגיעה למשרדנו לאחר שבעלה הגיש כנגדה תביעת גירושין לצורך חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים.
לבעל הייתה חברה בבעלותו שהוקמה בתקופת הנישואין, ולבני הזוג היו 2 ילדים שניהם מעל לגיל 6.
הבעל טען כי לאישה לא מגיעות זכויות כלשהם מהחברה היות ולא הייתה שותפה בה והצדדים התנהלו בהפרדה רכושית.
עורך דין משפחה יודע היטב כי חישוב חלוקת רכוש בגירושין בנסיבות אלו נשען על חוק יחסי ממון בין בני זוג, הקובע למעשה איזון משאבים כולל, ובמילים אחרות, מדובר הלכה למעשה בחלוקת הרכוש המשותף של איזון הזכויות.
לאחר שבתגובה הוגשו תביעות לעניין הילדים, טען הבעל כי אין לחייבו במזונות הילדים כלל, ולחילופין בסכום מזערי לאור הכנסות הצדדים.
עורך דין משפחה יודע גם היטב כי הנתונים המוצגים בדרך כלל בכתב תביעה או הגנה אינם מדויקים, ובהתאם, לאחר שהוגשה תביעת מזונות על ידינו ובנוסף תביעה למשמורת, והוגשו בקשות לגילוי מקיף של תלושי שכר, דוחות חברה, דוחות מס הכנסה ועוד, התברר כי הכנסת הבעל האמיתית גבוהה ביותר, פי 4 מהכנסת האישה לערך.
כן התברר כי הבעל אינו נפגש כלל עם אחד הילדים, וכי מקיים שהות מינימאלית עם הילד האחר.
כבר בתחילת ההליך קבע בית המשפט כי הבעל ישלם מזונות זמניים גבוהים לילדים, בהתחשב בהפרשי השכר גבוהים והסדרי שהות מינימאליים עם הילדים.
בהמשך, דחה בית המשפט את טענות הבעל להפרדה רכושית, וקבע כי בהעדר הסכם ממון בין הצדדים, חל על הצדדים חוק יחסי ממון, הקובע כי הרכוש יחולק בין הצדדים בדרך של איזון משאבים, ובהתאם מונה מומחה מטעם בית המשפט אשר העריך את שווי החברה בהתאם למועד הפירוד בין הצדדים, וחייב את הבעל לשלם את מחצית שווי החברה לאישה.
חשוב לציין כי בכל תיק הנסיבות שונות, ואולם, בייחוד בהליכים תביעת גירושין לצורך חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים, חישוב חלוקת רכוש בגירושין תביעת מזונות, כאשר עורך דין משפחה מנתח את הנסיבות במובאות לפניו על ידי הלקוח, ומגבש עבורו אסטרטגיה לניהול התיק, עולה הסיכוי להליך המשפטי ובאופן משמעותי.