רישום צוואה
כל אחד מגיע לרגע הזה בחיים, בו הוא שואל את עצמו מה הוא יוריש לילדיו, נכדיו, בן או בת זוגתו, ובכלל לסביבה שלו. לא מדובר על ירושה רוחנית במובנים של "איזה מסר אני אעביר להם או איזה מורשת אשאיר אחריי" אלא במובן החומרי, מה אשאיר ולמי. זו הסיבה שמרביתנו מבצעים רישום צוואה.
הרעיון הוא פשוט, מדובר על מסמך חתום על ידי בעליו, בעדות של שני אנשים, אשר נשמר אצל עורך דין ועליו מצוין כיצד אנחנו מבקשים לחלק את הרכוש. המסמך אמור להכיל את כל הרכוש, נכסים וכספים שעומדים לרשותנו, במידה והוא לא מכיל הכל, הרי שמה שלא מצוין, יחולק על פי החוק, כלומר בן או הבת זוג יקבלו והילדים.
בעיקרון החלוקה היא 50 אחוז והילדים מקבלים בצורה שווה על פי מספרם. במידה ואין בן או בת זוג, אז הרכוש מתחלק בין הילדים בלבד. רישום צוואה מאפשר לנו לחלק את הרכוש כפי שאנחנו מוצאים לנכון בין כולם.
השאלה היא, מה אנחנו עושים כשאנחנו רוצים לבצע שינוי או עריכה מחדש. שינוי צוואה, הכוונה שאנחנו רוצים לקחת את הצוואה כמו שהיא ולהוסיף או להוריד ממנה פרטים או אנשים. במקרה כזה, אנחנו צריכים לפנות אל עורך הדין אצלו נכתבה הצוואה, ולשנות אותה. כשברור לכל, ששינוי הצוואה לא נעשה בלחץ חיצוני אלא מרצון שלנו. לשאלת הלחץ נגיע מיד.
עריכת צוואה, היא סיטואציה דומה בעיקרון, אם אנחנו רוצים לערוך את הצוואה מחדש, למשל לשנות את אופן חלוקת הרכוש או הנכסים. כעת עולה שאלה, כיצד אנחנו אמורים לעשות עם זה. ובכן התשובה היא ברורה. גם כאן עלינו לבצע את השינוי אצל עורך דין, באותה צורה. בשני המקרים, קרי שינוי צוואה או עריכת צוואה, נצטרך עדים שיחתמו שהכל נעשה כדין.
לשאלת הלחץ, חשוב להבהיר, רישום צוואה באופן חוקי יכול להתבצע אך ורק עם הצד שכותב את הצוואה עושה זאת מרצונו החופשי, לא מלחץ חיצוני ולא מלחץ אחר. אם הצוואה נכתבה בלחץ, היא לא חוקית ולא תתקבל.
אם אתם רוצים לקבל עוד מידע בנושא, זה הזמן לפנות לעורך דין ערן דוידוב. משרדנו מתעסק רבות ברישום צוואה ובכל מה שקשור אליה. אתם יכולים לפנות אלינו במייל, בטלפון ואנחנו נקבע איתכם פגישה בהקדם על מנת שנוכל להתקדם בנושא.